Королівський пінгвін

Королівський пінгвін – другий за величиною пінгвін на планеті. Фактично, цей птах отримав свою загальну назву через віру в те, що вона була найбільшим представником усіх пінгвінів — що було спростовано в 1884 році, коли її близький родич імператорський пінгвін, який може бути більшим на зріст, був визнаний окремим видом.

Королівський пінгвін

Королівський пінгвін опис, особливості

Середня вага особини: 15 кг.

Висота птаха: 95 см.

У королівських пінгвінів є різнобарвне пір’я на шиї і на голові, що саме по собі робить їх найбільш яскравими представниками з усіх видів пінгвінів.

Сезон розмноження цього виду розпочинається з листопада – січня. У них складна система розмноження, при якій особини вирощують лише 2 курчати протягом 3 років.

За останніми оцінками, світова популяція королівського пінгвіна становить 2 млн. пар, що розмножуються, а за іншими підрахунками до 3,2 мільйона.

Раціон та годування: переважно риба, але іноді у раціоні є

кальмари, спіймані на глибині 50 – 100м. Їдять дуже мало, що не притаманно інших видів тварин Антарктики.

Ареал проживання: Субантарктичні острови 46 ° – 55 ° південної широти. Деякі особини зимують на півдні Аргентини.

Хижаки: Морські леопарди – основні хижаки дорослих пінгвінів.

Поморники – полюють на яйця та пташенят.

Цікаві факти про королівських пінгвінів! !Зареєстровані випадки занурення на глибину близько 500м.

Як і у багатьох видів пінгвінів, пташенята королівських пінгвінів, що ще не оперилися, здаються більшими за дорослі особини. Описуючи цю популяцію пінгвінів, перші дослідники та мисливці на тюлені іноді називали їх «шерстистими пінгвінами», оскільки густий коричневий пух молодих особин схожий на шерсть овець. Деякі дослідники спочатку навіть думали, що це окремий вид, і це враження посилювалося їх складним процесом розмноження, що означає, що пташенята майже цілий рік є поруч.

Найпростіший спосіб відрізнити цей вид від решти 17 видів пінгвінів – це оранжево-жовте пір’я на верхній частині їх грудей і краплеподібні кольорові плями з обох боків голови. Деякі інші пінгвіни теж можуть похвалитися жовтим пір’ям, але не так помітно, як у королівського пінгвіна.

Самці королівських пінгвінів трохи більші за самок, але зовні обидві статі виглядають майже однаково. Тим не менш, пташенята можуть похвалитися пухнастим темно-коричневим оперенням, яке настільки відрізняється від дорослих особин, що колись їх вважали окремим видом, відомим як шерстисті пінгвіни.

Де живуть королівські пінгвіни

Де живуть королівські пінгвіни

У той час як більшість людей схильні уявляти собі Антарктиду, коли думають про пінгвіни, королівські пінгвіни насправді живуть і розмножуються на ряді островів трохи на північ від самого південного континенту. Вони відомі як субантарктичні острови. На суші птахи віддають перевагу берегам і долинам, вільним від снігу і льоду, і зазвичай їх можна зустріти біля моря.

Королівські пінгвіни мешкають на більшості субантарктичних островів, причому найбільші колонії нині мешкають на острові Крозі (у південній частині Індійського океану), а також на островах Кергелен, Прінс-Едуард (канадська провінція) та Південна Георгія (британська територія).

Колонії королівських пінгвінів розташовані на субантарктичних островах, розкиданих по всьому континенту приблизно від 46 до 55 південної широти, де вони утворюють величезні колонії на схилах прилеглих пляжів. Колонії королівських пінгвінів населені цілий рік або пташенятами, або дорослими особинами. Птахи можуть бути знайдені далеко від своєї рідної колонії, особливо в тих районах, де є великі скупчення риби та кальмарів.

Розрізняють два підвиди:

Aptenodytes patagonica patagonicus – Фолклендські острови та Південна Георгія.

Aptenodytes patagonica halli – Індійський океан та південна частина Тихого океану.

Існують значні відмінності у розмірах між пінгвінами з різних популяцій, що живуть на різних островах, і є свідчення генетичної ізоляції (тобто міжвидового схрещування дуже мало чи ні) між колоніями.

Чим харчуються королівські пінгвіни

Чим харчуються королівські пінгвіни

Королівські пінгвіни – епічні мисливці, які видобувають до 2000 риб за день. Птахи використовують великі ласти, щоб плавати зі швидкістю шість миль на годину в гонитві за рибою та кальмарами. Іноді для пошуку видобутку потрібно занурення на глибину понад 100м. – Це приблизно така ж глибина, як висота Ейфелевої вежі. Ця частина океану відома як дисфотична або сутінкова зона, і в міру занурення вона стає темнішою. Щоб полювати в таких умовах, у королівських пінгвінів чудовий нічний зір, хоча більшу частину свого полювання вони проводять вдень.

Звичайно, королівські пінгвіни також мають остерігатися власних хижаків. В океані до них належать касатки, морські леопарди, антарктичні морські котики та американські морські леви. На кам’янистих берегах, які вони називають будинком, королівські пінгвіни також повинні захищати свої яйця та пташенят від хижаків-птахів, таких як гігантські буревісники, поморники, малі щитоноси, грифи-індики та каракари.

Популяція королівських пінгвінів

Міжнародний союз охорони навколишнього середовища відносить королівських пінгвінів до видів, що викликає найменше занепокоєння.

Це означає, що при відносно великому ареалі та глобальній популяції близько 1,1 мільйона пар, що розмножуються на рік, цей вид в даний час не знаходиться під загрозою зникнення.

Цікаві факти про королівських пінгвінів! !Королівські пінгвіни полюють на видобуток, що випромінює світло за допомогою біолюмінесценції. Так можуть бачити, коли ловлять рибу вночі.

Однак дослідження показують, що зміна клімату може загрожувати деяким популяціям королівських пінгвінів у майбутньому. Підвищення температури поверхні моря впливає на переміщення видів видобутку, і можна припустити, що королівським пінгвінам, особливо у південній частині Індійського океану, незабаром доведеться долати великі відстані, щоб знайти таку кількість їжі. Вчені також припускають, що зміна температури може призвести до того, що види риб їхнього раціону занурюватимуться ще глибше в океан, що, можливо, призведе королівських пінгвінів до межі їх здібностей до пірнання.

Розмноження королівських пінгвінів

Розмноження королівських пінгвінів

Королівські пінгвіни схожі на імператорських пінгвінів тим, що не будують гнізда. Натомість самець і самка по черзі баюкають яйце на лапах і зігрівають дитинчат за допомогою спеціального клаптя оголеної шкіри, відомого як виводкова сумка.

Цикл розмноження може тривати від 13 до 16 місяців. Самки королівських пінгвінів, як правило, відкладають одне яйце щороку, хоча розмноження часто буває успішним лише раз на два роки. Інкубація яєць займає близько 54 днів, після чого батьки повинні постійно повертатися до пташеня та відригати їжу йому в рот, щоб допомогти йому пережити зиму.

Тим не менш, це важке життя, і немає нічого незвичайного в тому, що пташенята королівських пінгвінів виживають кілька місяців в очікуванні їжі.

Королівські пінгвіни живуть на антарктичних та субантарктичних островах, а не на півдні. Є дві окремі групи: «ранні заводчики» та «пізні заводчики». Ранні виробники відкладають яйця в листопаді (початок літа), з яких вилуплюються приблизно в середині січня, пташенята ростуть і досягають близько 90% ваги дорослих особин до квітня, коли вони стають незалежними. Один пінгвін може перемикатися між раннім чи пізнім розмноженням.

Пізні заводчики відкладають і насиджують яйця з січня до березня, наприкінці літа. Візити батьків у зимовий період стають все рідше і курчатам доводиться самостійно переживати хуртовини та суворі умови. Вони туляться разом у яслах і підтримують життя, використовуючи свої жирові запаси, батьки повертаються, щоб нагодувати їх приблизно раз на чотири-шість тижнів.

Однак між годуваннями може пройти до 3 місяців, а курчата, що вижили, витримують навіть 5-місячне очікування. У цей час курчата можуть втрачати до 50% маси тіла.

Королівський пінгвін цікаві факти

Коли дитинчата королівських пінгвінів повністю оперлися, вони залишають свою колонію, де народилися. І з того часу вони вже самостійно плавають у морі та ловлять їжу.

Молоді пінгвіни не можуть плавати в морі, поки не скинуть свій теплий коричневий пух, який є чудовим ізолятором на морозі, але, в той же час, має дуже погані якості у вологому середовищі.

Королівські пінгвіни починають розмноження, не раніше 3-річного віку, коли вони зазвичай повертаються на те місце, де народилися, і продовжують робити це протягом усього свого життя, яке може тривати до 30 років.

Розмноженню передує линяння, коли вони втрачають своє старе пір’я і замінюють їх новими. Як і молоді особини, дорослі пінгвіни не можуть полювати на рибу, доки у них не з’явиться новий набір пір’я. Тому в такий період линяння пінгвіни голодують та максимально використовують свої жирові запаси.

Повернення дорослих особин до колонії не відбувається в масовому порядку, як це відбувається з деякими іншими видами пінгвінів. Це означає, що ймовірність повторного знаходження одного і того ж партнера набагато менша, тому королівські пінгвіни часто змінюють партнерів для кожного циклу розмноження, а не об’єднуються в пари з одним партнером.
Виявили, що королівські пінгвіни, оснащені реєстраторами глибини.

Занурюються на глибину не менше 50 м приблизно в половині своїх занурень. Вони регулярно пірнають та глибше.
Зареєстровано випадки занурення на глибину близько 500м.

Глибокі занурення, як правило, відбуваються лише в денний час, а вночі реєструються лише дрібні занурення, на які припадає лише менша частина занурень.

Королівські пінгвіни полюють на видобуток, що випромінює світло за допомогою біолюмінесценції. Так можуть бачити, коли ловлять рибу вночі.

P.S.

Якщо Вам сподобалася і була корисна ця інформація, поділіться нею в соц. мережах зі своїми друзями та знайомими. Так ви підтримаєте наш проект “Екологія життя“ та зробите свій внесок у збереження довкілля!

Проект «Екологія життя» створений для тих, хто цінує і хоче зберегти своє здоров'я та планету, на якій ми живемо! Ми любимо природу та еко життя!
Violetta

Violetta

Проект «Екологія життя» створений для тих, хто цінує і хоче зберегти своє здоров'я та планету, на якій ми живемо! Ми любимо природу та еко життя!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

54 − 46 =